SJ’s Helle Wikstrom Inspiration Om Wellbeing

07 juni 2018
Maj var en fantastiskt månad för oss. Vi fick flera nya kunder och har nu flera tusen användaren som tävlar i Challenges och når hälsosammare liv. En av de coolaste sakerna vi genomförde var Motivational May. En föreläsningsserie med fokus på hälsa, träning och wellbeing. 
 
Sist ut i serien var en av våra mest trogna uppdragsgivare, Helle Wikström, hälsostrateg på SJ AB.  Ett företag som precis har avslutad sin 11:e Challenge!
 
Här är några av de viktigaste punkterna som Helle tog upp. Ta en titt och se hur du kan marknadsföra en hälsosammare företagskultur.
 
 

Hälsa är en långsiktig insats

På SJ tar man hälsofrågan på allvar och har genomfört massor av initiativ under flera år, med Challenges, löpgrupper, lokala initiativ, konserter och det mesta inom wellbeing. Helle hävdar att detta är möjligt eftersom hälsa är en prioriterad punkt för ledningsgruppen och behandlas först på samtliga ledningsmöten. Man visar tydligt att detta är något företaget verkligen tror på. Och för att skapa en enhetlig profil, har Helle skapat sitt egna interna varumärke Trivsel på SJ, som hjälper henne skapa värde för SJs hälsosatsning.
 
 

Jobba proaktivt!

Ofta räcker det inte att bara ge alla anställda massa möjligheter. Man behöver även motivatorer. På SJ har man ”hälsoambassadörer” som finns lokalt i organisationen med sina egna budgetar för att skapa sina egna lokala insatser. De har verkligen lyckats skapa ett fokus på proaktiv hälsa och trivsel, och det är inte en top-down lösning utan kommer från ett engagemang lokalt. 
 
 

Sätt av en hälsobudget

Om du vill göra en seriös satsning på hälsa, allokera en budget. Ge HR en viss del av den budgeten för centrala beslut, men ge även hälsoambassadörerna en del av budgeten för lokala initiativ. Bara det faktum att alla vet att det finns en hälsobudget visar att företaget tar seriöst på frågan. 
 

Vill du ta del av hela Helles föreläsning? Skicka bara ett mail till oss så bjuder vi på den.

 
 

Använd befintlig sponsring för att marknadsföra Hälsa

SJ är en av sponsorerna av det Svenska Fotbollslandslaget, och Helle använder detta för att marknadsföra hälsa och sport inom SJ. Genom att det är Trivsel på SJ som är ansvariga för att lotta ut biljetterna, och inte det traditionella marknadsavdelningen, förstår alla hur viktigt detta med hälsa är. Ok, alla kan inte sponsra landslaget, men du kan säkert hitta något mer lokalt och passande för er verksamhet. Det viktiga är att skapa hälsosamma symboler i er wellbeing satsning. 
 
 

Mät allt! 

När man tänker på de anställdas hälsa som en KPI, börjar man förstå hur de olika initiativen fungerar. Annars har du ingen aning om det är framgångsrikt eller inte. Helle är tydlig. Mät allt du kan och följ upp. Och det är en av flera anledningar Helle älskar att jobba med oss på Challengize. Vi kan leverera nyckeldata och en hälsorapport på hur SJ Challenge faktiskt påverkat organisationen och ledning får förståelse för vilket effekt det gett. Vem skulle inte vilja bli den hjälten internt?
 
 
Vill du ta del av SJs senaste hälsorapport? Klicka här.

 

 

Anlita lokala partners 

 
Om du ska göra de anställdas hälsa en lånsiktig satsning behöver du inte bara en tjänsteleverantör. Du behöver en långsiktig partner. En partner som lyssnar på dina behov, kan anpassa produkten eller tjänsten så den passar er, och framförallt värnar om dig som kund på ett helt annat sätt än vad en global jätte kan. Det är en av anledningarna Helle väljer att jobba med oss i över 5 år.  
 
Vill du förbättra ditt företags wellbeing och produktivitet? Hör av dig

 

Kundtjänst

 
 
KONTAKTA OSS

   
  KONTAKTA OSS

    
   SKICKA MER INFORMATION

     
    HÄMTA EXEMPEL PÅ HÄLSORAPPORT

      
     LOGIN