Lopp med upplevelsen i centrum

Vi har lanserat begreppet ”Experience Races” eller upplevelselopp för att beskriva våra lopp. För hos oss är upplevelsen och teamkänslan i centrum, inte nödvändigtvis tiden. Att springa 10km så fort du kan i stadsmiljö kan du göra med vem som helst. Men att springa hela Stockholms skärgård på en och samma dag, eller att njuta av ett lopp på den pittoreska skärgårdsön Runmarö, det gör du med oss på Challengize!

 

Lucia Race 2020

Sankta Lucia, springer en tia!

Vi lanserade Lucia Race 2020 mitt i coronapandemin som ett ljus i mörkret. Något positivt och roligt att se fram emot och samtidigt ett sätt att uppmuntra till säker och hälsosam motion. Vi har under hela 2020 genomfört flera olika lopp virtuellt, helt enkelt ställt om istället för att ställa in.

Först av alla i Sverige lanserade vi den virtuella loppserien Run Under Corona Championship (RUCC) som engagerade över 2000 personer i hela landet. Vi gjorde det möjligt för stora som små löpare, erfarna som nybörjare, att springa lopp där de var. Utöver det pågående RUCC lanserade vi även flera temalopp som Halvmarathon, PLOGGA Race och Påskracet där även Tysk TV var på besök i Sverige och gjorde ett inslag om oss.

Lucia Race blev en viral succé och engagerade till slut över 3300 personer i hela landet, ja till och med utomlands så långt bort som i Australien. Under en och samma dag, i över 292 orter i Sverige, arrangerades små lokala löpande luciatåg med allt från stjärngossar, pepparkaksgummor till lucior med gnistrande kronor. Vi sprang och spred enormt med glädje till alla vi mötte som sjöng med, klappade, hejade och tog bilder. Det fina med Lucia Race var att man inte bara sprang för sig själv, man sprang även för Barncancerfonden. Av anmälningsavgiften på 50 kr skänkte vi 95% till Barncancerfonden via vår partner Team Rynkeby.

När vi hade räknat ihop alla anmälningar landade den summar på hela 160.100 kr. Ett härligt initiativ som speglar vår mission och DNA “att få folk att röra på sig och ha kul tillsammans”. För att ta del av Lucia Race 2020 i bild, kika på #luciarace2020Instagram.

 

 

Run Corona Virtual Race serie

I tider av kaos föds kreativitet. Vi lanserade virtuella lopp först av alla i Sverige och med konceptet Run Corona Championships var målet att inspirera och motivera till mer löpning och lopp där du är, när du vill.

Dra ett streck i marken och spring där du är. Run Corona Championships var gratis och mellan den 21/3-31/5 fanns lopp att springa på 2.5km (barn), 5km, 10km, 21km eller 42km. 

Vi lanserade även Virtual Races på lördagar. Lopp med bestämd distans, livesänd start, personliga nummerlappar, digitala medaljer och mycket mer. Vi lanserade även Micro Racing, ett unikt lopp i loppet med endast 10 löpare som leds av en professionell farthållare. 

Nu erbjuder vi virtuella lopp till företag som ett sätt att inspirera och motivera anställda till en hälsosam och rolig aktivitet under coronapandemin. Korpen Urban Mile, Fastighetsbranschens Spring för Livet, Hogialoppet, Folksam Santa Run är några exempel på virtuella lopp vi arrangerat åt kunder.

Läs mer om Run Corona här.

 

EX Swimrun

Sporten Swimrun uppfans 2006 på Utö och har tagit världen med storm. Till säsongen 2020 lanserade vi EX Swimrun med nyheter som EX Supersafari, EX Spring & Fall race, ARK Supersprint invitational. 

EX lovar kall simning och tuff trail och är något utöver det vanliga. Läs mer om EX här.

 

SMIR (STOCKHOLM MULTI ISLAND RUN)

SMIR är främst en världsunik upplevelse. Spring hela Stockholms skärgård, från norra Arholma till Utö, på en och samma dag. I team av två tar sig SMIR-lagen över de 8 största öarna i skärgården med löpning på upp till 75km. Mellan öarna åker lagen båt.

Läs om historien bakom SMIR, The Original 10, SMIR2020 back to the future och hur du kommer med i loppet här.

 

RUNmaröloppen

Vill du uppleva Sveriges vackraste halvmaraton? Kom då ut till Runmarö i Stockholms skärgård och delta i den årliga löparfesten RUNmaröloppen. 

RUNmarö Halvmaraton har utsetts av deltagarna själva till Sveriges vackraste halvmaraton. Och vi håller med! Förutom en Halvmaraton finns Lunken 5.7km och Mini-Lunken 1.5km för barnen. Läs mer här

 

SOLLENTUNA SUMMER WINTER MARATHON

Sollentuna Edsviken Summer Winter Marathon består av två stycken unika halvmaraton, med sex månaders mellanrum. Dessa tillsammans bildar världens längsta marathon. 

WINTER – i februari går första varvet. Loppet går på- och runt Edsvikens is. 4.5km på isen, 16.5km på land, totalt 21km.

SUMMER – i augusti går varv två. Loppet går runt Edsviken på naturnära trail hela vägen. Totalt 21km

SUMMER WINTER MARATHON 42km
Efter två varv kan vi utse vinnaren av Summer Winter Marathon. Laget med den sammanlagt snabbaste tiden vinner sin klass. 

Läs mer här.

 

ARRANGERA ETT EGET LOPP

Som ni ser har vi god erfarenhet av att arrangera lopp där upplevelse och team-känsla ligger i fokus. Vi kan stora lopp med över 1000 deltagare eller små med bara 10 där upplevelsen är världsunik.

Varför inte låta oss arrangera ett lopp bara för er?

Kundtjänst

 
 
KONTAKTA OSS

   
  KONTAKTA OSS

    
   SKICKA MER INFORMATION

     
    HÄMTA EXEMPEL PÅ HÄLSORAPPORT

      
     LOGIN